Czy znasz już zbawienny wpływ herbaty czerwonej na odchudzanie?

Listki czerwonej herbaty od razu po zbiorach poddawane są pobieżnemu przebiegowi fermentacji, jaki nie burząc liści farbuje ich krawędzie na czerwonawy kolor. Fermentacja ta czyni, iż napar z suszu czerwonej herbaty posiada ziemisto-korzenny smak i aromat. Na szczególną uwagę pośród herbat czerwonych zasługuje tak określany zabójca tłuszczu. Pu-Erh, herbata, bez jakiej mało kto umie sobie przedstawić dietę odchudzającą.

herbata
Autor: surtr
Źródło: http://www.flickr.com

W trakcie procesu produkcji przejmuje wielu cech przyśpieszających naszą przemianę materii, a co za tym idzie wzmaga spalanie tłuszczów. By zaparzony napar zatrzymał najlepsze wartości smakowe, swój nadzwyczajny zapach i cechy lecznicze, herbatę powinno się zaparzyć w porcelanowym czajniczku w miękkiej wodzie pozbawionej soli, wapnia i magnezu, przez 3 do 7 minut. Napar z czerwonej herbaty działa pobudzająco na produkowanie soków trawiennych i stymuluje pracę jelit, co przyśpiesza metabolizm, a w efekcie spalanie tłuszczów. Ciekawe szczegóły: .

Obniża pułap cholesterolu i ciśnienie krwi, polepszając przy tym krążenie. Codzienna czarka czerwonej herbaty posiada zbawienny wpływ na działanie narządów wewnętrznych: przede wszystkim układu pokarmowego i wątroby, a znajdujący się w niej fluor, pomaga zabezpieczać zęby przed próchnicą. Rozwija pamięć, koncentrację i stan ducha. Przyśpiesza usuwanie toksyn z ciała, również wspiera ustrój. Interesująca oferta: czerwone herbaty.

Oddziaływanie moczopędne czerwonej herbaty filtruje układ z powstających wytworów przemiany materii, a picie znacznych ilości tego napoju, całkowicie gasi pragnienie. Herbata czerwona przyśpiesza metabolizm, który wyzwala pokłady energii nazbierane w redukującej się tkance tłuszczowej jest ogromnie dobrą sposobnością do wyrobienia w sobie pragnienia aktywności fizycznej. Samo picie herbaty nie uwolni od zanadto sporej tkanki tłuszczowej.

herbata
Autor: Frank Haferkorn
Źródło: http://www.flickr.com

Herbaty zawijane w pączki to nie wyłącznie smak, aromat, to również cudowny wygląd herbaty. Podczas zaparzania herbaty w cudny sposób z wolna rozkładają się, niczym rozkwitający kwiat. Herbaty zawijane trzeba parzyć w małych dzbankach, bądź sporych filiżankach. Jeden pąk można parzyć nawet do kilku razy.

Comments are closed.